Розділи
Матеріали

Смачне на вечерю: рецепт картоплі з сиром у духовці

Оксана Ханас
Фото: nataliia_zhuk_cooking

Якщо не знаєте, що приготувати на вечерю, порадуйте рідних запеченою в духовці картоплею з сиром. Вона виходить дуже ситною та смачною.

Рецептом страви поділилася кулінарна блогерка Наталія Жук.

Картопля, запечена в духовці з сиром

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • олія — 50 г;
  • паприка — 1 ч. л;
  • сушений часник — 1 ч. л;
  • сіль і чорний перець за смаком;
  • твердий сир — 100 г;
  • сметана — 100 г;
  • соус песто — 2 ч. л;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • зелена цибуля.

Спосіб приготування:

Невелику картоплю почистити, помити, порізати навпіл і перекласти в миску.

Змішати 50 мл олії, чайну ложку паприки, чайну ложку сушеного часнику, сіль і чорний перець за смаком. Усе добре перемішати і полити картоплю.

Потім натерти на тертці твердий сир, посипати ним деко, застелене пергаментом, і викласти на нього картоплю зрізом донизу.

Зверху картоплю можна додатково змастити соусом. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 30 хвилин.

Поки запікається картопля, готуємо соус: змішати сметану з песто і додати дрібно нарізану зелену цибулю.

Читайте також:

Картопля Хассельбек: рецепт простого, але дуже смачного гарніру

Картопля з беконом: рецепт швидкої та смачної страви в духовці

Як приготувати ідеальні деруни: секрети та рецепт популярної української страви