Смачне на вечерю: рецепт картоплі з сиром у духовці
Якщо не знаєте, що приготувати на вечерю, порадуйте рідних запеченою в духовці картоплею з сиром. Вона виходить дуже ситною та смачною.
Рецептом страви поділилася кулінарна блогерка Наталія Жук.
Картопля, запечена в духовці з сиром
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- олія — 50 г;
- паприка — 1 ч. л;
- сушений часник — 1 ч. л;
- сіль і чорний перець за смаком;
- твердий сир — 100 г;
- сметана — 100 г;
- соус песто — 2 ч. л;
- рослинна олія — 50 мл;
- зелена цибуля.
Спосіб приготування:
Невелику картоплю почистити, помити, порізати навпіл і перекласти в миску.
Змішати 50 мл олії, чайну ложку паприки, чайну ложку сушеного часнику, сіль і чорний перець за смаком. Усе добре перемішати і полити картоплю.
Потім натерти на тертці твердий сир, посипати ним деко, застелене пергаментом, і викласти на нього картоплю зрізом донизу.
Зверху картоплю можна додатково змастити соусом. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 30 хвилин.
Поки запікається картопля, готуємо соус: змішати сметану з песто і додати дрібно нарізану зелену цибулю.
Читайте також:
Картопля Хассельбек: рецепт простого, але дуже смачного гарніру
Картопля з беконом: рецепт швидкої та смачної страви в духовці
Як приготувати ідеальні деруни: секрети та рецепт популярної української страви