Лечо з огірками за бабусиним рецептом: як приготувати смачну заготовку на зиму

огірки, лечо
Фото: t.me/c/1771147743/2950

Для приготування лечо краще брати молоді міцні огірки. Вони не розваряться і триматимуть форму.

Серпень — місяць, коли консервація в самому розпалі, адже огірки, помідори та інші овочі в достатку як на дачах і городах, так і на ринках. Саме час подбати про те, щоб максимально заготовити смачненького під кришечку на зиму. Пропонуємо вам перевірений роками рецепт лечо з огірками з блогу "Консервація і кулінарія". Воно чудово підійде як добавка до гарніру, так і як закуска на святковий стіл.

Лечо з огірками

Інгредієнти:

  • огірки — 1 кг;
  • помідори — 0,5 кг;
  • болгарський перець — 300 г;
  • цукор — 90 г;
  • сіль — 40 г;
  • олія — 50 г;
  • оцет 9% — 50 мл;
  • часник — 2-3 зубчики.

Спосіб приготування:

Помідори пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером і перелити в каструлю. Болгарський перець помити, очистити та нарізати.

У каструлю з томатною масою додати перець, цукор, сіль, олію і часник, пропущений через прес. Усе перемішати, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин.

Висипати в каструлю огірки, влити оцет, перемішати. Довести лечо до кипіння, потім вогонь зменшити, накрити каструлю кришкою і готувати 5-6 хвилин.

Готове лечо з огірками, помідорами та перцем розлити по гарячих стерилізованих банках і закатати кришками.

Перевернути банки догори дном, укутати їх і зберігати до повного охолодження.

Читайте також:

Заготовки на зиму: рецепт бочкових хрустких огірків у бочках

Малосольні огірки: найпростіший рецепт смачної закуски

"Биті огірки": рецепт хрусткої закуски зі свіжих овочів у маринаді