Свинина в духовці: як приготувати головну страву на новорічний стіл
На новорічному столі, який зазвичай заповнюють всілякі салати, має бути головна страва. І запечена свинина чудово підійде.
На новорічний стіл зазвичай готують салати та закуски. Але якщо хочеться приготувати й основну страву, то спробуйте запекти м'ясо в духовці. Найкраще для цього підійде свинина. І вам знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів, щоб запекти його в рукаві. Фокус розповість, як приготувати м'ясо.
Як гарнір можна відварити картоплю або зелену квасолю.
Свинина в духовці
Інгредієнти:
- свиняча шия — 2 кг;
- дві морквини;
- дві головки часнику;
- сіль, мелений чорний перець
Підготуйте всі продукти. Моркву очистіть і наріжте брусочками завтовшки близько 1 см. Часник очистіть, великі зубчики наріжте уздовж, дрібні можна не розрізати.
У м'ясі зробіть глибокі надрізи під кутом. У кожен надріз вкладіть по шматочку моркви та часнику. Відкладіть пару зубчиків.
Натріть м'ясо сіллю та перцем. Часник, що залишився, пропустіть через прес і натріть часником м'ясо.
Помістити м'ясо в рукав для запікання, туди ж покласти нарізану моркву, якщо вона залишилася, випустіть повітря з рукава і зав'яжіть. Відправте м'ясо в духовку, розігріту до 160 градусів, на 2 години. Потім підвищіть температуру до 220 градусів, розкрийте рукав і поверніть у духовку ще на 15 хвилин, щоб м'ясо підрум'янилося.
Готову свинину наріжте товстими скибками та подавайте до столу. Коли свинина охолоне, її можна використовувати для бутербродів і сендвічів.
Читайте також:
М'ясо тане в роті: рецепт свинини, тушкованої з яблуками
Готуємо смачну страву з індички: рецепт пастрамі, яка замінить ковбасу
Телятина, томлена з картоплею: рецепт смачної страви від одесита