Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Не п'єте? Тоді краще і не починати. Як алкоголь впливає на мозок

"Безпечної чи корисної дози алкоголю не існує. Є низькоризикові дози та ті, які ваше тіло може толерувати та хоч якось адекватно переробляти та виводити. Шкідлива доза стартує з 2,5-3 келихів вина. Але якщо вже п'єте, то обирайте свій улюблений напій". Думка.

Єлизавета друга, вино, Єлизавета друга п'є, алкоголь Єлизавета друга, алкоголь, скільки можна пити
Якщо обирати алкоголь, то нехай це буде ваш улюблений напій | Фото: Getty Images

Алкоголь є токсичним

Не тільки для печінки. А ще впливає на рівні цукру крові. Їх коливання — то халепа сучасності та бустер багатьох станів, з якими ми наразі боремося. Алкоголь шкодить органам травлення. Його регулярне вживання підвищує рівень естрогену в чоловіків і жінок.

Хронічне вживання алкоголю навіть у помірних кількостях (1-2 порції на день) може порушити роботу мозку. Коли люди п'ють, префронтальна кора головного мозку та низхідне гальмування послаблюються, а імпульсивна поведінка зростає. Також алкоголь пригнічує ланцюги, які контролюють пам'ять. Для більшості шкідливий вплив алкоголю на перебудову нейронних ланцюгів є оборотним після 2-6 місяців утримання.

Відео дня

Ризик раку молочної залози підвищується серед жінок, які п'ють: на кожні 10 г алкоголю, що споживаються на день, ризик раку збільшується на 4-13% (алкоголь прискорює ріст пухлини і знищує молекули, які пригнічують їх зростання).

Алкоголь та стрес

Люди, які п'ють навіть у невеликих кількостях, тобто 1 раз на ніч, відчувають збільшення вивільнення кортизолу з надниркових залоз, коли не п'ють. Тому відчувають більше стресу та тривоги, коли не п'ють. З підвищеною толерантністю до алкоголю ви все менше відчуваєте стан гарного самопочуття і все більше відчуваєте біль (тому п'єте більше, щоб знову підвищити дофамін та серотонін).

Якщо вже обирати — оберіть найулюбленіший

Якщо п'єте — це вибір задоволення, гедонізму, трохи дестрессер, а не вибір здоров'я. Нехай то буде чистий напій. Ігристе сухе вино або чисті дистиляти (клас, якщо не із зернових та цукрів — мескаль, коньяк, біттери). Без коли, сиропів і не пиво. Для коктейлів беріть газовану воду та лимон замість тоніка або соків, якщо можете. Вино є найкращим вибором для стійкого рівня глюкози.

Алкоголь, цукор і зовнішній вигляд

Алкоголь і цукор підвищують запалення, що викликає всі ваші "улюблені" дисфункції шкіри: висипання та прищі, передчасне помітне старіння і пігментацію, набряки та зневоднення.

Зменшення споживання алкоголю та їжа, багата на протизапальні продукти, важливі для контролю запалення та зміцнення шкіри.

Протизапальне — це достатній сон, вода, регулярний спорт, менеджмент стресу та фокус на овочах, зелені, рибі та морепродуктах, яйцях, горіхах і насінні, цільних псевдозлакових (гречка, кіноа, пшоно, амарант), ягодах та фруктах, а не на пшениці, рисі, булках, сирних десертах і сосисках.

Дам пам'ятку мого улюбленого лікаря-косметолога:

Цукор

— Знищує на повній потужності колаген та еластин, викликаючи передчасне старіння;

— Викликає запалення, яке може призвести до висипів і плям;

— Посилює псоріаз, розацеа, екземи різної етіології.

Алкоголь

— Зневоднює організм, що проявляється у вигляді сухої шкіри, яка лущиться, збільшенні тонких ліній і зморшок;

— Розширює кровоносні судини, викликаючи почервоніння шкіри;

— Призводить до затримки води на обличчі, що призводить до набряків, одутлості, тьмяного кольору обличчя.

Джерело

Важливо
Голодний рік для Росії. Під загрозою — третина федерального бюджету
Голодний рік для Росії. Під загрозою — третина федерального бюджету