Ціла сім'я заразилася паразитом, що руйнує мозок: причиною всьому стало м'ясо

ніж, дошка, нарізка, їжа
Фото: Unsplash | Симптоми інфекції почали проявлятися через цілих шість днів після прийому зараженої їжі

Небезпека недосмаженої та сирої їжі вже не раз наголошувалася багатьма лікарями та вченими, проте дедалі більше людей стають їхньою жертвою. Цього разу ціла сім'я, включно з дитиною, підхопила рідкісного і небезпечного паразита, що знищує мозок та інші органи.

Related video

Сімейне свято в Південній Дакоті обернулося серйозними неприємностями, коли шестеро членів сім'ї, включно з 12-річною дитиною, заразилися трихінельозом після вживання недосмаженого м'яса чорного ведмедя. Досить рідкісний і небезпечний паразит, який проник у тіло людей разом із м'ясом, взяв курс на мозок, що поставило їхнє життя під загрозу, пише Fox News.

У Фокус.Технології з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу науки!

Постраждала сім'я привезла нещасливе м'ясо із Саскачевана, Канада, і заморозила його на 45 днів, дотримуючись рекомендацій, спрямованих на знищення паразитів. Незважаючи на ці запобіжні заходи, Центр з контролю і профілактики захворювань США (CDC) підкреслює, що одного заморожування недостатньо; для знищення паразитів трихінели необхідна ретельна кулінарна обробка. "Особи, які вживають м'ясо диких тварин, повинні знати, що ретельна кулінарна обробка — єдиний надійний спосіб знищити паразитів трихінели", — заявили у своєму звіті, що стосується події, CDC.

Важливо
Гігантський паразит заразив 2-річну дівчинку: джерелом виявилися тварини, що живуть поруч

Симптоми інфекції почали проявлятися через шість днів після вживання їжі: у 29-річного члена сім'ї підвищилася температура, з'явилися болі в м'язах і набряки навколо очей. Після госпіталізації та встановлення діагнозу пацієнт отримав лікування альбендазолом — препаратом, який не дає змоги паразиту поглинати глюкозу, ефективно вбиваючи його. Своєчасне втручання лікарів і перевірені методи врятували цим людям життя і не дали паразиту поширитися по їхньому організму.

Трихінельоз, спричинений паразитом трихінелою, виникає, коли його личинки із зараженого м'яса проникають у тонкий кишківник і зрештою мігрують у смугасті м'язи, потенційно навіть досягаючи мозку.

Відео-інструкція щодо правильної температурної обробки їжі, опублікована CDC

Паразит трихінела — це вид круглих черв'яків, що спричиняють трихінельоз. Цей паразит вражає м'язову тканину, де личинки розмножуються і викликають запалення. Трихінельоз може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, включно з сильним м'язовим болем, лихоманкою і набряками навколо очей. У важких випадках личинки можуть мігрувати в життєво важливі органи, включно з серцем і мозком, створюючи небезпечні для життя ускладнення. Правильне приготування м'яса до внутрішньої температури не менше 165°F (74°C) має вирішальне значення для знищення паразита і запобігання зараженню.

CDC рекомендує готувати м'ясо до внутрішньої температури не менше 74°C, щоб запобігти зараженню. Перехресне зараження від інфікованого м'яса до інших продуктів також може становити небезпеку, що вимагає ретельної обробки продуктів.

На щастя, в результаті отримання необхідної допомоги, всі шість інфікованих членів сім'ї одужали після проходження лікування. Цей випадок слугує нагадуванням про ризики, пов'язані з вживанням недосмаженої дичини, і про важливість дотримання правил приготування їжі, щоб уникнути паразитарних інфекцій, а також слугує нагадуванням про те, наскільки велику роль відіграє своєчасне звернення за медичною допомогою, на відміну від сумнівних і небезпечних методів самолікування.

Раніше Фокус писав про м' ясоїдних бактерій, які вбили трьох людей у двох штатах США. Одна людина в штаті Нью-Йорк і двоє людей у штаті Коннектикут нещодавно померли від небезпечної бактеріальної інфекції.

Також Фокус писав про перший зареєстрований випадок нападу грибка на людину в Індії. Смертельний для рослин грибок три місяці повільно вбивав грибника, поки останній не звернувся по медичну допомогу.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо ви відчуваєте проблеми, зверніться до фахівця.